UIT DE OUDE HEILOO-DOOS

In deze rubriek willen wij van sommige prentbriefkaarten van oud-Heiloo niet alleen de beeldzijde afdrukken, maar ook de adreszijde, omdat er interessante of amusante teksten opstaan.


 

 

 

 

 

 
De omgeving van de Willibrordusput zag er rond 1930 wel even anders uit dan tegenwoordig! Op de kaart aan Monsieur Huizer staat: "Gij ziet hier de Willibrordusput met aan de overzijde ons huis. Een leuke kiek vindt ge ook niet?" Kaart gedateerd 11 Juli 1932.


 

 

 

 

 

 


 

Ansicht "Groeten uit Heiloo" 1967
"Beste Allemaal, zijn de vacantiegangers al weer een beetje gewent aan 't gewone leven. Ik ben in tussen al aardig op dreef, alleen vroeg mij vanmorgen een Mevrouw of ik niet meer in 't klooster was. Dit van wege mijn sluierloos hoofd. Gertruud heel hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en prettige dag. Komen ze van thuis ook Vrijdag, of Zondag pas? Hoe gaat het met die twee die met het jordaankamp mee zijn of hebben jullie nog niets gehoord. Mensen van allerlei stand. heel veel groeten tot volgende keer" (naam onleesbaar)


 

 

 

 

 

 

 


De kaart toont de 2e Gemeente School, gebouwd in 1906. Er staan twee poststempels op, beide van 20 februari 1907. De ene uit Amsterdam, de ander uit Heerhugowaard. Postcodes bestonden toen nog niet, en zelfs het huisnummer ontbreekt. De naam van de geadresseerde (den Heer Nico de Beurs) en de straat (Basseweg) moesten voldoende zijn voor een correcte bezorging. De kaart is gefrankeerd met driemaal 1 cent.
De tekst luidt:
Vriend
Ik wensch u veel zegen met u verjaring. en ik ben wel een beetje boos op u hòòr, dat u niet eens met mij gedanst heb met de uitvoering. morgen komt pa en Moe te gast.
Jannetje


 

 

 

 

 

 


 

Deze kaart toont het "Meetingsterrein" te Heiloo. De poststempel is van 3 september 1920, Amsterdam. Hij is gericht aan Mevr. de Wed. H. v.d. Veen - Bron te Amsterdam. De kaart is gefrankeerd met 5 cent.
De tekst luidt:
Geachte Mevrouw,
Hartelijk dank voor Uw belangstelling. Het gaat alles naar wensch. Voor volledig herstel ben ik aan de bevriende pastorie van Heiloo. Met vriendschappelijke groeten, en beste wenschen voor Uw eigen huishouden. b.à.v. C.M....., R.K.Pastorie Heiloo.